If I close my eyes, I think I can believe in Magic

Publiserat 2013-08-31 00:45:19 i Frankrike/Disney,

Hellu loves. Hur mås det? Sover ni eller? Det gör inte jag. Har varit en sväng i parken med Linn, vi kollade runt lite i butikerna på Main street (ja för man får ju veta hur det ligger till på sin arbetsplats menar jag) och tittade sedan på Disney Dreams, vilket naturligtvis var lika fint som vanligt. Mycket rök vart det dock från raketerna, det tyckte vi var en aning märkligt, men annars bara alldeles lysande. Så glad att det fortfarande finns kvar när mamma, pappa och Stina kommer och hälsar på (10-13 september, det är snart det!), för det är verkligen en syn och särskilt när man ser det första gången. Känner, som Linn så poetiskt uttryckte de att "Vårt casa är för jävla fint". Verkligen. Alla gånger värt att tömma soptunnor och jiddra med spanjorer för att få arbeta på ett så fint ställe.

Ja och apropå jobb så gick mitt fint idag. På morgonen vart det ju formation, den var väl rätt onödig (vi pratade om kryddor och annat skit), men på eftermiddagen jobbade jag ju och det gick bra. Satt i kassan, och nu när jag kan lite spanska (och lite italienska med för den delen, men med italienarna är det lättare för de prata andra språk) så går det ändå rätt okej. Inget minus eller så, och det är ju alltid kul. Hoppas dock på comptoir imorgon, det är mitt bästa ställe (jag är jävligt snabb där och det är det inte bara jag som tycker). Vi får väl se antar jag. Och det var nog det. Ska väl lägga mig snart I guess, men vi hörs imorgon. Eller rent tekniskt senare idag. Här får ni en bild på la casa a nuit så länge.

Baby I'm not like the rest

Publiserat 2013-08-29 22:36:00 i Randoms,

Gokväll darlings. Vad gör ni? Jag gör inte mycket. Snokar runt på internet (väldans dött faktiskt, till och med på Facebook - mer skvaller folk!) och slöar. Vi borde väl lägga oss snart, det är ju en ny jobbvecka imorgon och jag ska således upp 6.45 (Linn går upp en stund senare, det är så vi har ordnat upp det här med vem som ockuperar toaletten), men om jag känner oss rätt så kommer det att dröja en stund till. Tenderar att bli så på torsdagar, eftersom man går upp senare när man är ledig och därför inte är särskilt trött på kvällen/natten.
 
Ja. Och om det var någon som är nyfiken på hur det går med anledningen till dagens läkarbesök så ser jag nästan normal ut nu (och det känns mycket bättre också, vilket naturligtvis är viktigt att nämna i sammanhanget). Är lite röd och så, men inget Foundation och puder inte ska kunna täcka så det ska lösa sig. Får nog gå utan övrig ögonmakeup imorgon dock, vilket väckte värsta rektionerna senast (folk trodde att jag var supertrött och erbjöd en massa kaffepauser), men men det är väl inget man inte kan leva med å andra sidan. Förstår ju varför också, de har ju aldrig sett mig utan mascara och ögonskugga förr de små liven (eller ja, några har väl, men de flesta har förskonats från mitt riktiga utseende/allmänna blekhet). He...
 
I övrigt? Nja det var nog ungefär det skulle jag tro. Hoppas på lite mindre gäster/bättre ordning från kökets sida samt något nyttigt ämne på formationen (ska vi prata om nöjesparkers historia en gång till blir jag tokig) denna veckan, men det är väl ungefär så mycket tankeverksamhet jag har lagt ned gällande det. Och mycket annat har jag inte att säga. Förutom varit hos franska doktorn har jag inte gjort mycket idag faktiskt. Ätit mycket god glass som Linn köpte (tack Linn!) och slöat. And that's that. Så det är nog läge att avrunda här. Vi hörs imorgon babes.

Herre jösses alltså

Publiserat 2013-08-29 17:17:25 i Min dag, Randoms,

 
Vilken dag det har varit idag. Herre jösses alltså. Vaknade i morses, lugnt och fint vid kvart över elva (är man ledig så är man) och gick in på toa. Väl där kollar jag mig i spegeln, och där var det slut på det roliga. Var sjukt svullen runt hela ögonen, typ som om jag fått någon typ av allergisk reaktion på god knows what, och förstod inte för mitt liv hur det gått till. Har varit lite torr det senaste, men det här var något helt annat (nej jag har ingen bild, så ärliga är vi inte på den här bloggen). Och inte blev det bättre när jag försökte kyla/lugna ned det med is heller. Paniken var ytterst närvarande, för imorgon ska jag jobba och på det där viset kunde jag verkligen inte gå till jobbet.
 
Så det fick bli att besöka franska läkaren. So much fun. Särskilt som att det första stället jag gick till, vår billigare doktor fem minuter från Pleiades, inte tog emot obokade besök på eftermiddagen och jag således fick knalla iväg till Val d'Europe där de tar 50 euro för ett läkarbesök. Plus att jag fick en väldans massa olika mediciner (två sorters ögondroppar, en sorts piller och någon sorts tvätt-servetter för min torra hy) som sammanlagt gick på 24 euro (vilket för visso inte kändes så dyrt i sammanhanget). Med andra ord 74 euro rakt åt helvete...eller ja, inte åt helvete eftersom det uppenbarligen var något som inte var som det skulle, men ni fattar.
 
Läkaren var dock himla trevlig, om det var någon som undrade, och problemet var antagligen att jag smörjt mig runt ögonen med något som nödvändigtvis inte skall användas där (huden på det området är ju liksom rätt känslig va). Så inget mer seriöst än så, vilket var skönt (fast det trodde jag väl inte heller, mest såg det liksom förjävligt ut), och nu ser det bättre ut så imorgon ska det förhoppningsvis vara hyfsat normalt. Men likväl så var det hela lite av ett trauma/mer än jag föredrog att hantera när jag bara ville ha en lugn och skön ledighet. Fast sånt är livet, och nu har jag ju mediciner and shit så det är väl bra antar jag.
 
Och det var det jag ville säga for the time being. Det och: Fasen vad glad jag är för att det finns solglasögon, annars hade det ju varit ett långt större trauma att lämna hemmet.

Om mig

Me

nilsen

Svorsk by popular demand. twitter: @EmmaSofiaNilsen Instagram: @Sofia Nilsen