Dinner

Publiserat 2012-02-29 19:01:55 i Mat,Gokväll darlings. Allt bra? På Ällingavägen är allt bara fint. Jag kom alldeles nyss från stan, där jag fikade med fröken Michaela, och skall nu laga middag. Som ni kan se på bilden blir det lättlagat idag. Koka upp vatten, häll i pasta och 4-5 minuter senare har man mat. Hur bra är inte det liksom? Sjukt bra tycker jag, och nu är det ju faktiskt mig vi talar om (världen cirkulerar kring vad jag tycker, det vet ni väl?).

Japp, och det var egentligen allt. Resten av kvällen kommer att spenderas med att a) äta middag b) titta på tv c) hänga framför datorn och d) packa inför helgen i Trollhättan. And that's all folks, som man säger. Mycket mer aktivitet än så är inte nödvändigt såhär en onsdag, i alla fall inte när man haft att göra pretty much hela dagen. Så, ja, det är en fin kväll alltså. Och nu skall jag styra upp min middag. Ha det fint my loves.

Skottdagen

Publiserat 2012-02-29 12:05:30 i Randoms,

Jo alltså, jag vet ju varför det finns en skottdag (jag är väl inte helt bakomm flötet heller), men kan faktiskt ändå inte låta bli att tycka att det är lite märkligt. Att det dyker upp en extra dag liksom, what's up with that? Strange indeed. A glitch in the Matrix liksom. Och det är alltså idag. Kände någon som fyllde år den 29:e februari en gång för längesedan, grattis till henne idag då I guess. Vad underligt det måste vara att ens "riktiga" födelsedag bara existerar vart fjärde år.

Men hur som helst, moving on. Jag är ledig idag och det känns faktisk ganska okej måste jag säga. Skall promenera in till stan och gå runt där lite tänkte jag, bara för att det är trevligt att komma ifrån lägenheten en stund. Kanske lunchar med mig själv, beroende på hur länge jag blir kvar. Det skulle vara trevligt. Man får passa på de dagar det känns nice att spendera tid med sig själv vet ni (för let's face it, ibland är det bara så tråkigt).

Update: Skall träffa fröken Michaela istället. Even better!

På hemmafronten behöver jag mest läsa statistik och packa ned de grejer jag behöver inför vistelsen i Trollhättan. För jag har väl sagt att jag ska dit imorgon? If not så vet ni det nu. Min älskade moster fyller 45, så det blir kalas (eller sammankomst, som min morfar så käckt kallade det en gång, han skulle minsann inte ha något kalas, han skulle ha en sammankomst). Och det får man ju inte missa liksom. Plus att det alltid är fint att träffa familjen och släkten. Allt bra i ett så att säga. And with that, I think I will leave you for now. Hörs senare my darlings.

"As much as I'd like to meet the tooth fairy on an evening walk, I don't really believe it can happen." - Chris Van Allsburg

Publiserat 2012-02-28 19:47:27 i Randoms,

Gokväll raringar. Det har varit en lång dag idag. Bra, men lång. Längre än jag är vad vid, eftersom vi inte direkt jobbar med hela dagar på beteendevetenskapliga (eller på kandidatkursen i psykologi heller, as it turns out). Särskilt som om den första lektionen, som ni ju vet, var klockan åtta i morses. Vilket betyder att jag gick upp halv sex (det är innan solen går upp, om ni inte visste det), vilket i sin tur betyder att jag har varit trött i ett antal timmar redan. Fast om jag känner mig själv rätt så kommer jag att pigga till när det närmar sig bedtime, för det är så jag jobbar, men det är okej.

Hur som helst, det har alltså varit en bra dag också. Produktiv tror jag att man kan kalla den, med övning i SPSS (gick himla bra), möte med uppsatspartner (gick bra det med) och sedan föreläsning. Hängde med kanske halva den innan jag tappade bort mig, men det är en hyfsad succes-rate faktiskt (för att vara statistiklektioner liksom) och jag har ju my trusty book att läsa så jag tror att det skall bli bra. Tentan är ju faktiskt inte förrän den 23:e mars (en dag efter min födelsedag, kul) så tills dess skall jag nog ha lyckats klämma in eländet. 

Ja och det var min dag det. Pretty much. Nu tittar jag på tv, läser lite då och då i statistikboken och funderar så smått på om jag skall koka mig lite kaffe. Kunde vara trevligt. Skall bara övertala mig själv att resa mig ur soffan först, det är lite för bekvämt och varmt och mysigt här för att det skall kännas allt för lockande. Men whatever, det här känns som ett resonemang jag kan ta med mig själv och inte med er. Så med det tror jag att jag avrundar, och så hörs vi senare eller förmodligen imorgon (då jag är ledig). Ha det fint så länge, okej? Bra, då säger vi så my loves.

Om mig

Me

nilsen

Svorsk by popular demand. twitter: @EmmaSofiaNilsen Instagram: @Sofia Nilsen