"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind. " - Dr. Seuss

Publiserat 2013-07-31 12:03:00 i Min dag, Paris, Randoms,

God morgon babes. Idag är jag ledig! (Om det nu var någon som har missat att min helg alltid är onsdag-torsdag.) Det känns fint. Vaknade vid kvar över tio och har hittills ätit frukost. And that's it. Ingen brådska liksom. Är man ledig så har man ju liksom möjligheten att lata sig lite innan man tar sig för något. Which is nice eftersom man ju inte direkt gör det så mycket när man jobbar (förutom the occasional siesta efter jobbet då). Så därför sitter jag här i min käcka pyjamas med hjärtan på och snokar runt på internet i godan ro. C'est bon comme ça.
 
Ja och om vi ska prata lite om dagen då. Paris står på agendan, det är aldrig fel och nu när vi får åka gratis dit med vårt busskort and all så är det ju ännu roligare. Till och börja med ska jag och Linn söka upp Forever21, som ska finnas i stan. Vi fick ju lön i förrgår liksom, då kan man spendera (kanske inte supermycket, eftersom vissa av oss har studielån och skit i Sverige, men lite ska nog gå fint). Hehe. That's how I roll liksom. (Ska kolla upp det där med att öppna ett andra konto så att jag kan spara lite också, men det får bli ett jobb för Future Sofia - man måste ju till franska banken och shit menar jag.)
 
Vad mer? Inte mycket. Vi ska hänga i Paris lite senare än vanligt är det tänkt. Blir säkert mycket bra. Eiffeltornet på kvällen är sjukt fint liksom, och det har vi ännu inte sett under vår tid i Frankrike (jag har sett det tidigare förstås, men det var back in 2007 när jag och Runesson var i Paris med skolan och börjar bli längesedan nu). I believe this is going to be a fine day. Om bara vädret kunde samarbeta också, för just nu är det lite molnigt (inte kallt förstås, men molnigt) och det blir inte alls lika fina kort så. För det är ju viktigt.
 
And with that I think I'm done. Och i vanlig ordning bjuder jag på ett kort, bara för att man ska ha en bild. Från Pont Neuf. Kan inte låta bli att tycka att det där med hänglåsen som det står folks namn på är lite fint ändå (jo jag är sjukt sentimental egentligen, you knew that didn't you?).
 
 

Vi måste prata om en bakelse

Publiserat 2013-07-30 22:07:18 i Mat, Randoms,

En fin dag (eller kanske regnig, jag minns faktiskt inte alls) för kanske två, två och en halv månad sedan fann jag och Linn en mycket mycket god bakelse på Auchans bageriavdelning. Den såg lite ut som en semla, därför kallade vi den för "fransk semla" (jo vi ansträngde oss verkligen där) och var bland det festligaste jag någonsin ätit i bakverks-väg. Lite krispig och med massa...jag vet faktiskt inte, något som var lite som grädde och lite som vaniljkräm men egentligen inte riktigt som någon av dem.
 
Anyways. Efter den där gången letade vi efter sagda "semlor" varje gång vi var på Auchan (vilket är tre, fyra gånger i veckan - no judgement please vi behöver mycket grejer okej?), men hittade dem aldrig. Började ge upp hoppet om att någonsin få se dem igen när vi gick in på affären idag och skulle kolla, mest för att vi alltid gör det. There they were! Franska semlor till folket! (Eller till mig och Linn. Mest till mig och Linn. Det är inte så noga om det finns till alla andra.) Såhär ser underverket ut: 
 

Är ni i Frankrike och ser något som ser ut som på bilderna ovan (jo jag kunde haft en bättre backdrop än vår spis/diskbänk, jag vet, men jag pallade inte) så köp dem. And thank me later. Det var dagens public service meddelande det.

@ Chessy Gare

Publiserat 2013-07-30 08:29:23 i Frankrike/Disney,

God morgon darlings. Hur mås det? Hos mig är det fint, it being Friday and all. I skrivande stund är jag påväg till "skolan", och hade väl egentligen inte mycket mer än hej att säga. Jobbar som vanligt till 16.50 idag och sedan är det helg! Kind of awesome. Gillar som sagt ändå jobbet men det är ju kul att inte behöva gå upp på morgonen. Ungefär. Och det var det jag hade att säga. Nu kommer nog tåget vilken sekund som helst så nu ska jag avrunda. Hörs!

Om mig

Me

nilsen

Svorsk by popular demand. twitter: @EmmaSofiaNilsen Instagram: @Sofia Nilsen