Ça va?

Publiserat 2013-04-30 22:35:04 i Randoms,


Gokväll my darlings. Jag har inte så himla mycket att säga egentligen (inget revolutionerande har hänt sedan vi pratade sist, om man säger så), utan tänkte bara titta in och säga hej. För att det liksom kändes trevligt. Valborgskvällen i Serris (det är där jag bor alltså - det har jag sagt va?) spenderar jag med att ligga på mage i sängen, dricka vin och snoka runt på internet. Det är jävligt trevligt faktiskt. Har liksom piggnat till nu också, och det är ganska skoj om man säger så.
 
Eh ja...och det var väl det egentligen. Ville ju som sagt bara titta in och säga hej. Och nu har jag ju gjort det så då är jag väl klar I guess. Bra. Känns fint. Vi hörs imorgon.

Bonsoir

Publiserat 2013-04-30 18:39:00 i Frankrike/Disney, Min dag, Randoms,

Gokväll. Vad gör ni my loves? Ni som firar Valborg, är ni fulla än? Eller har ni gått hela varvet och påbörjat nästa, klockan är ju trots allt halv sju? (Could happen.) Jag kom hem från jobbet för en liten stund sedan och nu håller jag som bäst på att koka pasta till min middag (för övrigt sjukt svårt att hitta pasta som är bra för en i det här landet, man får typ gå till bio/specialhyllan). Mycket mer är det inte.
 
Är faktiskt ganska trött. Or maybe a little more than ganska, till och med. Arbete, som min kära familj älskar att påpeka (det är typ humor för dem, av någon anledning - vilket jag väl kan bjuda på), är väldans jobbigt för undertecknad. Slitsamt typ. Kan bero på att jag aldrig riktigt jobbat länge nog för att vänja mig, eller på att jag är rå-akademiker och är som allra bäst bakom ett skrivbord. Man kan välja vilken man vill där. Either way så är det himla skönt att vi nu ska vara lediga i två dagar.

Hur som helst. Idag har jag alltså först haft franska på morgonen, sedan lunch och efter det jobb mellan 12 och 16.50. Det var bra, franskan började ju liksom på riktigt idag och jag känner att den nog kommer att bli alldeles lysande. Till och med. Läraren är trevlig, klassen är nice och nivån verkar vara alldeles lagom. Så det är ju bra. We might make a french-speaking person of me yet. Eh ja. Jobbet var bra det med. Inte mycket mer än så att säga om det, om sanningen ska fram så är det ju inte supervarierande, så jag tror att vi avrundar här. Ha det bra my darlings och ta det försiktigt om ni ska ut ikväll. Nu ska jag styra med min middag och vila min trötta kropp.


Och bilden är, mer än något annat, till min älskade syster Stina. Hon tycker att det är himla roligt med djur som gör grejer djur inte borde göra. Ja och så illustrerar den trötthet väldigt bra. Men mest är det för Stinas skull.

Valborg

Publiserat 2013-04-30 07:27:00 i Randoms,

God morgon från Serris. Det är ju Valborg idag my loves, det höll jag nästan på att glömma. Inte för att jag ska fira det något väldans förstås, har franska på förmiddagen och sedan jobb 12-16.50, men det är ju ändå den typ viktigaste "högtiden" i min forna hemstad Lund (känns för övrigt både som igår och hundra år sedan jag bodde där, vilket är lite märkligt) så det bör ändå pratas om en liten stund.
 
Valborg är ju liksom en signal om att sommaren är nära. 2009, 2011 och 2012 var det den första riktigt varma dagen i Lund (2012 pratar vi inte om - då regnade det och...ja det blev en speciell dag kan vi väl säga) och det var ju bara så himla härligt. Dagskrökande i en solig park är inte helt fel, om ni inte har provat det (har ni säkert) tycker jag att ni ska passa på idag (careful though, dagen är väldigt lång). Och bor ni i Lund (eller Uppsala, jag har hört att det är stort där med) så måste ni hänga i Stadsparken. I alla fall en liten stund. Även om ni inte är särskilt intresserade. Bara för att Valborg i Stadsparken i Lund är något man måste ha varit med om.
 
Förra året var det någonstans mellan 30 och 35 tusen (nej jag kryddar inte nu, det var verkligen det) personer i previously mentioned park, och såg ut lite såhär:

 
Sa ju det. Åh Lund, jag saknar dig fortfarande ibland. (Nostalgi är för övrigt en märklig grej, det är typ skönt och lite jobbigt på samma gång - eller är det bara jag som känner så?)
 
Ja och det var det for now. Nu måste jag faktiskt fokusera på att äta upp min frukost (havregrynsgröt om någon ville veta). Vi hörs väl kanske senare, ha en bra dag loves!

Om mig

Me

nilsen

Svorsk by popular demand. twitter: @EmmaSofiaNilsen Instagram: @Sofia Nilsen