Det var ju det här med lönen

Publiserat 2013-05-31 21:00:10 i Frankrike/Disney, Randoms,

Ja så idag var det ju alltså lönedags. Skitbra. Bara att få en check på jobbet och sedan sätta in den på banken, och så är det liksom ordnat och man slipper tänka mer på det (nästa månad går den nämligen in på kontot direkt, det är bara första lönen som är sådan här). Easy enough.
 
Trodde jag ja. Lite såhär gick det till när jag skulle försöka komma över min lön.
 
1) Jag och en klasskamrat anländer jobbet och frågar om det är idag vi ska få lön (eller ja, han frågar eftersom han är fransk och det är ju liksom plus facile). Jo det är det men DET FINNS INGA CHECKAR. Nehej, inte det. Undertecknad känner att hon vill hyperventilera lite, klasskamrat förklarar att vi minsann inte har några pengar och måste ha lön typ omgående. Okej, de ska kolla.
 
2) Jag jobbar. (Det går i alla fall fint.)
 
3) Jag slutar jobbet och går för att kolla upp det här med checken. Min klasskamrat får sin. De letar efter min. Den finns inte där. Nehej det är det väl klart att den inte gör. Kan jag vänta lite? Tio minuter eller så. Jodå, det kan jag väl om jag måste (egentligen vill jag ju gå hem men lön vill jag ju hellre ha liksom).
 
4) Nope. INGEN CHECK där inte. Kan du gå till Colonel Hatis? (Eftersom jag jobbar där egentligen.) C.H är stäng säger jag då. Jaha, nej då är det ju ingen idé att gå dit. Kan jag kanske gå till Service Pay? Ja va fan, det gör jag väl då.
 
5) Anländer service pay och är vid det här laget något ur balans (alla som känner mig vet). Finns det måhända en check här då? De kollar. NEJ. Ingen check här heller. Jag känner hur jag kanske behöver en påse att andas i eller något i det häradet. Kan jag gå till Fuente? (Tydligen är det där lönerna från C.H har hamnat.) Okej.
 
6) Går till Fuente. Frågar där. Ska kolla säger de. Kollar. Hittar först ingenting (vill typ gråta vid det här laget), men så kollar de en gång till och där, ÄNTLIGEN, är min lön.
 
7) Vi har nu missat öppettiderna på banken och kan därmed inte sätta in några pengar förrän på tisdag (tydligen är det stängt på måndag) och får då inte tillgång till dem förrän onsdag/torsdag. Får ringa hem och be dem föra över från mitt sparkonto. Funkar också men är inte idealiskt.
 
Puh... Fattar ni att det var en lång eftermiddag eller? Eh. Fransmän alltså. Men nu ska det väl i alla fall vara ordnat, tror jag. Bara att sätta in eländet också. Gees.

Payday

Publiserat 2013-05-31 07:41:31 i Frankrike/Disney, Randoms,

God morgon ladies and gentlemen. Idag är ingen vanlig dag, för idag är det lönedag (!). Hurra! Kunde inte ha kommit en minut tidigare kan jag säga er, har bara små skrammelpengar kvar i plånboken och de är knappast bra till mer än kaffe på Baloo eller Imagination (en kaffe kostar 0,45 där, det får man ändå säga är bra pris - fastän det är franskt kaffe av lite sådär kvalité vi snackar om här). Lite kapital ska bli grymt skönt. Och så ska det bli rätt kul att få börja använda mitt franska bankkort, I'm not gonna lie.
 
Första lönen kommer ju dock på check (don't ask why, det har något med det franska bankkontot att göra antar jag) så vi måste till banken efter jobbet, vilket såklart är lite körigt, men den stänger inte förrän 18 å andra sidan så det ska nog gå bra (vi slutar 16.50). Sedan ska vi köpa ett buss/tåg/metro-kort idag också, och den här gången blir det ett som räcker hela vägen till Paris (!). Och så kanske jag ska försöka föra över pengar till Sverige med en gång, så att det är gjort. Så att alla pengar jag har är "spenderar pengar" liksom. Känns som om det är en god idé.
 
Ja, och det var väl det. Dagens positiva liksom. Annars är det ju också måndag (jo jag vet att det är fredag, men hos oss är det måndag) och jag är inte direkt pigg och...ja ni fattar. Det är liksom en vanlig arbetsdag. Men det här med lönen piggar liksom upp alltihop känner jag, så det är rätt nice. Fast nu har jag hur som helst inte mer att säga, och så är det nog läge att jag fokuserar på att dricka upp mitt kaffe, så vi hörs senare. Ha en fin fredag my loves!
 

Så länge det finns liv finns det ju hopp

Publiserat 2013-05-30 20:17:37 i Frankrike/Disney, Randoms,

Så idag har det alltså, i vanlig fransk ordning, varit skitväder. Typ. Molnigt och eländigt och från och till klassiskt svensk spöregn. Lite uppehåll var det förstås när jag och Mr. S gick in till Val d'Europe, men det var tamejtusan inte länge alltså. När vi skulle hem spöregnade det så då fick det bli buss (egentligen är det löjligt kort att åka buss men har man busskort så har man ju - och så hade jag inget paraply med mig). Sedan var det ett par timmar där när det då verkligen inte var roligt, tror till och med att det åskade en liten sväng. Ce n'est pas normal, som fransmännen säger hela tiden (som om det gör det roligare liksom).
 
Men så skulle jag och Linn gå en sväng till Val d'Europe vi med, nu på eftermiddagen. Eftersom vi behövde lite grejer på världen bästa affär Auchan (vi behöver väldigt ofta grejer där). Och när vi skulle gå hem möttes vi minsann av den här synen när vi gick runt Lac de Val d'Europe. Sol!
 
 
Jaja så det är mobilbilder och kvalitén är därmed halvdan, but I'm trying here so give me this one okay?
 
Så länge det finns liv så finns det hopp liksom. Och förr eller senare måste det ju sluta regna. Eller? Jo det måste det faktiskt, såhär kan det inte hålla på. Då blir det väl förstås asvarmt och så ska jag klaga på det istället, men det är ett senare problem. For now är det nog om det inte regnar när jag vaknar imorgon. Okej vädret? Bra, då säger vi så. And with that, I am done talking about the weather. In fact I am done talking, period. Vi hörs senare my loves, eller imorgon eller så. Ha det bra tills dess.
 

Om mig

Me

nilsen

Svorsk by popular demand. twitter: @EmmaSofiaNilsen Instagram: @Sofia Nilsen