In real life, I'm waking up alone

Publiserat 2012-08-31 22:05:43 i Randoms,

Gokväll my darlings. Så, gjorde ni något kul med denna fredag eller? Kanske är ni ute och gör något ni inte borde ha gjort precis nu (?). Kul för er i så fall, hoppas att det är fint. Själv sitter jag i soffan i mitt gamla flickrum och kollar på tv, skriver lite, lyssnar på musik i reklampauserna och funderar på en hel massa grejer jag verkligen inte tänker dela med mig av (not that it's very personal, it's just not very interesting). Det är mina fredagar nu för tiden. Mer eller mindre i alla fall. Rätt stor skillnad från hur det var i det kära Lund (kommer ni ihåg? - var ni med där?).
 
Anyways. Var alltså på Arbetsförmedlingen idag och fick äntligen träffa min handläggare. Mötet började med en gruppinformation om jobbgarantin för ungdomar där deltagarna var said handläggare, undertecknad och ett antal människor som såg ut att ha gått ur gymnasiet igår. Vilket de naturligtvis inte kan lastas för, men man kan ju inte säga att vi är i samma båt. Needless to say så var jag lite tveksam, men som tur var fick jag ha ett litet enskilt möte med handläggaren också, och hon verkar åtminstone positiv, ambitiös och trevlig så det är ju bra I guess. Alltid fint när andra tror att ens framtid är ljus, särskilt när man själv ibland har lite svårt att motivera sig att söka ännu ett jobb man förmodligen inte kommer att få. Eh ja, lite så tänker jag om arbetslösheten.
 
I övrigt lunchade jag och mamma på Shangrila (mycket bra förstås), handlade och var vägen om mormor och morfar. Och sedan spenderades resten av dagen med att försökte att inte gå i koma i ren tristess. Ja förutom en dryg timma när jag var ute och försökte powerwalka iväg the boredom. And that was pretty much my day. Tror inte att vi behöver gå in på det närmare än så. So with that tänker jag återgå till tvn (även om jag nu upptäckt att jag sett programmet förut), och så hörs vi imorgon. Ha det fint så länge.

August last and still unemployed

Publiserat 2012-08-31 09:59:29 i Randoms,

God morgon my loves. Idag är det fredag. Inte för att jag har några särskilda, superroliga planer, men i alla fall. fredag är ju alltid fredag. Om man skall försöka vara lite positiv menar jag, och det säger ju folk att man ska så...ja ni fattar. Ska ni göra något roligt idag eller? Berätta för tant Sofia, så att jag kan leva lite genom era eskapader (kom bara ihåg: Don't do anything I wouldn't do. Deal? Bra.). Japp, då säger vi så.
 
Moving on. Idag skall jag äntligen få träffa min handläggare på Arbetsförmedlingen. Kan bli lite hur som helst antar jag, man vet ju aldrig vilka sorts krav som kommer med där ungdomsgarantin (ja så ung är jag tydligen), men det är väl bara att bita ihop och nicka och le. I do that quite well you know. Förhoppningsvis är hon (handläggaren alltså) positiv i alla fall, bara det kunde ju vara trevligt. Och så är det förstås bra att åtminstone få ha ett möte med människan, för man vet ju aldrig vad det kan leda till. Så vi håller alla tummarna vid elva (det är då jag skall träffa henne), okej? Fint.
 
Annars har jag faktiskt inte mycket att tillföra, and quite frankly så borde jag nog fokusera på att göra mig klar, så jag tror nog att vi avrundar här. Återkommer senare med en rapport om hur dagen varit, eller något i den stilen. Ni får ha det fint så länge.

Et voilà

Publiserat 2012-08-30 20:01:39 i

Som ni kanske vet (om ni läste inlägget i morses?) så var jag hos frisören idag. Det var himla trevligt förstås, det är det ju alltid, och värt vartenda öre jag betalade (hur många ören det var behöver vi inte prata om). Och i sann blogg/det är klart att ni måste veta allt-anda så tänkte jag att jag skulle dela med mig av hur det blev.
 
Detta kan vi kalla "före" bilden:
 

Jo jag vet att jag har tofs, så alldeles representativt är det kanske inte, men det var den enda jag hade so it'll have to do.
 
Resultatet/"efter" bilden:
 

Jag är mycket nöjd (om nu någon hade anledning att betvivla det). Lite kortare, lite mörkare och mycket fräschare. I'm pleased. And that was that for now.

Om mig

Me

nilsen

Svorsk by popular demand. twitter: @EmmaSofiaNilsen Instagram: @Sofia Nilsen